„Eroilor” și „Tineretului”, denumirile preferate de slătineni pentru parcul de la fosta unitate militară

489

Începând cu data de 13 august, orice cetățean al Slatinei poate vota numele favorit pe care să-l poarte cel mai mare și mai frumos parc din municipiu, construit  pe terenul fostei Unități Militare. Slătinenii pot alege una din cele 5 variante, până acum preferate fiind denumirile „Eroilor” și „Tineretului”.

Pe 30 august, Primăria Slatina va inaugura noul loc de agrement și relaxare din municipiu, amenajat pe o suprafață de trei hectare, pe terenul fostei unități militare de la gară. Acesta va purta denumirea aleasă de slătineni, în acest sens edilul Emil Moț lansând săptămâna aceasta proiectul „Votează numele parcului TĂU !”. Până pe data de 27 august,  fiecare cetățean va putea  vota pe site-ul primăriei (accesând linkul http://www.primariaslatina.ro/) varianta denumirii pe care o consideră potrivită atribuirii noului parc. Primăria a stabilit cinci variante de denumiri și însemnătatea acestora.

Până acum, sondajul este dominat de denumirile „Eroilor” și „Tineretului”. Iată situația voturilor azi:

  • Vlaicu Vodă (Domnitorul care a înfăptuit prima atestare documentară a municipiului Slatina în calitate de oraș.) – 6%
  • Slatina Parc (Este cel mai mare parc al municipiului nostru.) – 14%
  • Eroilor (Este construit pe amplasamentul unei foste unități militare.) – 30%
  • Dorobanți (Denumirea pe care fosta unitate militară a purtat-o în perioada 1877-2004 a fost „Regimentul 3 Dorobanți Olt”.) – 22%
  • Tineretului (Facilitățile și oportunitățile oferite de noul parc vor atrage tinerii în orașul nostru.) – 29%

Acest parc va oferi cetățenilor capitalei de județ și nu numai posibilități de distracție și relaxare mult mai multe decât în orice alt parc din oraș, începând cu pista de alergare și până la localul cu terasă, dispune și de aproximativ 200 de locuri de parcare, iar în apropiere va fi inaugurat în curând și un restaurant McDonald’s.

DETALII:

McDonald’s Slatina, inaugurat pe 21 august

 

Primul eveniment pe care îl va găzdui noul parc este un festival gastronomic: Street Food Festival.

DETALII:

Street Food Festival, primul eveniment organizat în parcul de la fosta unitate militară