Români din patru țări, întâlnire la Slatina, în cadrul proiectului ,,DE LA TIMOK LA TISA ȘI LA NISTRU”

112

Proiectul educațional internațional, menit să unească parteneriatul educațional, dar mai ales legătura de limbă și cultură dintre români din patru țări, derulat de inspectorul școlar pentru geografie, istorie și științe socio-umane al IȘJ Olt, Dalia Cîrstea, continuă cu întâlnirea din România, organizată la Slatina.

IȘJ Olt derulează, prin reprezentantul său -ispectorul școlar Dalia Cîrstea, un nou proiect educațional internațional, menit să unească parteneriatul educațional, dar mai ales legătura de suflet dintre români din Serbia, Ucraina, Republica Moldova și România. Proiectul „De la Timok la Tisa și la Nistru”, lansat în aprilie, cuprinde mai multe activități și vizite între parteneri. Dacă în perioada 1-5 mai, profesori, părinți, elevi din Olt și Serbia au efectuat o vizită în Republica Moldova, la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” Chișinău, iar între 31 mai- 2 iunie s-a derulat întâlnirea cu membri proiectului în Serbia, acum urmează întâlnirea din România.Între 19- 25 august, echipele din Serbia, Republica Moldova și Ucraina vor vizita România, poposind la Slatina, urmând ca între 21 – 27 octombrie să fie vizitată o altă Slatina, cea din Ucraina.

Prof. Dalia Cîrstea a anunțat evenimentul d ela Slatina: “Avem onoarea și deosebita plăcere de a vă invita să participați, în data de 19 august 2019, ora 18.00, la evenimentul desfășurat la Colegiul Național ,,Ion Minulescu“ Slatina, activitatea din România a proiectului:  ,,DE LA TIMOK LA TISA ȘI LA NISTRU” în parteneriat cu asociații și unități de învățământ din România, Serbia, Republica Moldova și Ucraina. La activitate pot participa elevi, părinți, cadre didactice, sau prieteni! Intrarea este liberă!”

Proiectul mai prevede realizarea unui „Colț al Prieteniei” în holurile instituțiilor de învățământ partenere din cele patru țări, precum și organizarea unei expoziții de fotografie tematică „Cultură și tradiții românești în Europa de Est”.