Circulație restricționată pe Podul Olt până pe 10 aprilie

9939

Podul Olt iar se cârpește. Până la realizarea marelui proiect de reabilitare pentru care nu se găsește constructor, Secția Drumuri Naționale Slatina este nevoită să intervină pentru rezolvarea gropii apărută în placa podului care se tot mărește. Începând de astăzi, Podul intră în reparații.

Începând cu ora 8.00 azi-dimineață și până pe 10 aprilie, circulația pe Podul Olt va fi restricționată pe un singur fir, conform avizului IGPR, respectiv Craiova- Pitești. Măsura s-a impus odată cu demararea lucrării de refacere a defecțiunii în placa podului, o groapă ce s-a astupat în toamna anului trecut, apoi s-a astupat și în ianuarie.

În data de 2 aprilie, începând cu ora 00:00 și până la ora 06:00, pentru turnarea betonului în placa podului , circulația tuturor vehiculelor pe pod va fi interzisă, putându-se folosi ruta ocolitoare DJ 546 – Slatina (Catedrală) – Teslui – Moțteni – DN 64 – Strejețti – Pleșoiu – DJ 677(Salcia) – DN 65.

Începând cu ora 06:00, duminică, circulația se va relua pe un singur fir (Craiova – Pitești) până la finalizarea lucrării prin așternerea mixturii asfaltice și reluarea normală a circulației pe ambele sensuri.

“În toată această perioadă,  circulația va fi dirijată prin semafoare electrice, montate la extremitățile podului. Pentru a preveni producerea unor accidente rutiere, recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum și să păstreze distanța în mers”, atenționează Poliția Română.

Situația Podului Olt, adusă în atenția ministrului Transporturilor

 

Podul Olt este tranzitat zilnic de mii de autoturisme care intră sau ies din Slatina. Situația principalei căi de comunicare rutieră dintre Oltenia și Muntenia a fost adusă în discuția ministrului Transporturilor și de către senatorul PNL de Olt Siminica Mirea, până acum fără niciun răspuns oficial.

 

Podul Olt iar se cârpește! Viteză restricționată la 30km/h