Cei patru reținuți ieri după percheziții, plasați sub CONTROL JUDICIAR. Au achitat pe loc 1 MILIARD vechi din prejudiciu

518

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a decis măsura cotrolului judiciar pentru cei 4 slătineni audiați și reținuți ieri în urma perchezițiilor. Printre cei care au ajuns în arestul IPJ Olt se află și patronul de la Casa Oltenească – Adrian Florin Orodel. În cele două dosare de evaziune fiscală instrumentate de polițiștii olteni a mai fost audiat și afaceristul Gabriel Brătucu.

În arestul IPJ Olt au ajuns aseară patru din cele 10 persoane aduse la audieri după descinderile mascaților la cele 50 de locații din Olt, Dolj, Giurgiu și Ilfov. Este vorba de Nicolae, George și Liliana Manolache, dar și de Adrian Florin Orodel, patronul de la Casa Oltenească. Acesta a mai fost cercetat pentru evaziune fiscală și în urmă cu aproximativ un an, tot în urma unei descinderi a mascaților. Deși a fost audiat timp de mai multe ore, afaceristul Gabriel Brătucu a ajuns, în cele din urmă, acasă.

Astăzi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a stabilit măsura cotrolului judiciar pentru cele 4 persoane. Acestea au achitat o parte din prejudiciu- 1 miliard de lei vechi, din cei 140 miliarde vechi stabilite de anchetatori.

Cele 50 de perheziții efectuate de oamenii legii s-au desfășurat în două dosare penale, aflate în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite că, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi evidenţiat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive, de la firme tip fantomă, prin crearea uni circuit tip suveică.

De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că nu ar fi înregistrat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a TVA și a impozitului pe profit.