Start înscrierii la Titularizare

92

Candidații care aspiră la o catedră în județul Olt se pregătesc să susțină examenul scris al concursului de titularizare din acest an. Cei interesați se pot înscrie până pe 17 mai, proba scrisă urmând a fi susținută două luni mai târziu. IȘJ Olt a publicat listele cu  posturile titularizabile și netitularizabile, ce pot fi ocupate pe perioadă determinată de cei interesați care  trec cu bine de examen.

Sute  de olteni sunt așteptați să se înscrie la examenul de titularizare pentru zecile de catedre ce pot fi ocupate de durată nedeterminată  sau pentru cele disponibile temporar. Unii se afla pentru prima dată în fața unui astfel de examen, alții și-au mai încercat norocul și în anii trecuți, cu toții recunosc că au emoții.

Perioada de înscriere a debutat ieri și se va încheia pe 17 mai. Cei interesați să participe la examen își pot depune dosarul zilnic în această perioadă,  între 10 și 15. Inspectoratul Școlar Județean Olt a făcut publice catedrele scoase la concurs, dar și fracțiile de catedre ce pot fi ocupate pe perioadă determinată de cei care trecu cu bine de examen dar nu au catedre pe care să se titularizeze.

Probele practice ale examenului de titularizare se vor ține până pe 5 iulie, iar proba scrisă va avea loc pe 17 iulie.  Pentru a se titulariza, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Cei care vor dori să suplinească trebuie să obțină minimum nota 5.