Armata caută peste 2500 de soldați gradați profesioniști. În Olt sunt 20 de posturi disponibile

706
Foto: MApN

Oltenii cu vârste până-n 45 de ani, care doresc să fie soldați și gradați profesioniști, sunt așteptați în această perioadă la CMJ Olt. Peste 2500 de locuri sunt scoase la concurs ănn seria a II-a a acestui an, la nivel național. Sunt locuri disponibile și în județul Olt.

Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Olt se află în plină campanie de recrutare pentru formarea soldaţilor şi gradaţilor profesionişti în structurile Ministerului Apărării Naţionale.

,,Au început înscrierile pentru posturile de SGP – seria a II-a 2023. La nivel național sunt disponibile un total de 2531 de locuri, dintre care 20 în județul Olt. Elementul de noutate pentru această serie îl constituie înscrierea candidaților direct la unităţile beneficiare, pentru cele 20 de locuri disponibile la nivelul județului Olt: 10 de locuri în garnizoana Caracal (U.M. 01252) și 10 de locuri la (U.M. 02628). Data limită de înscriere: 29 septembie 2023! Pentru celelalte locuri disponibile scoase la concurs la nivel național, vă puteți înscrie la sediul Biroul informare-recrutare, până vineri, 22 septembie 2023. Condiţiile şi criteriile de recrutare pot fi consultate aici: https://www.recrutaremapn.ro/sgp.php . Informații suplimentare puteți obține de la personalul recrutor care vă stă la dispoziție în timpul programului de lucru cu publicul în zilele de luni, miercuri, joi, vineri între orele 08.00-16.00 și marți între orele 10.00-18.00 la Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt, Slatina, strada Drăgănești, nr. 29, la numerele de telefon 0249 431 255, 0249 412 031 sau prin email la adresa recrutare_olt@mapn.ro ,, anunță CMJ Olt.

Recrutarea și selecția candidaților se desfășoară conform următorului calendar:

– 29 septembrie – termenul limită pentru înscrierea candidaților, susținerea probelor de selecție și pentru efectuarea examinării medicale – participă doar candidații declarați „Admis” la probele de selecție;

– 2 octombrie – termenul final de întocmire a dosarelor de candidat;

– 6 ooctombrie – repartizarea pe unități, arme/servicii/specialități militare a candidaților – sesiunea I.

Soldaţii şi gradaţii profesionişti constituie cel mai numeros corp de personal din armată. Acesta este destinat îndeplinirii misiunilor de execuţie specifice luptătorilor şi specialiştilor militari, în cadrul microstructurilor de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă. Soldaţii şi gradaţii profesionişti participă nemijlocit la procesul de instrucţie individuală şi colectivă din cadrul unităţilor militare. De asemenea, asigură exploatarea şi întreţinerea tehnicii şi armamentului din dotare şi execută paza şi apărarea obiectivelor militare.