Control finalizat cu amendă și zeci de avertismente la 35 de restaurante și hoteluri din Olt

1506

Controlul efectuat de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt în perioada trimestrelor I-III a respectării prevederilor legale de securitate și sănătate în muncă în domeniile: hoteluri și alte facilități de cazare (cod CAEN 55) și restaurante și alte activități de servicii de alimentație (cod CAEN 56)” s-a soldat cu câteva zeci de nereguli. Doar în cazl unui agent economic s-a impus amendarea.

La nivelul județului Olt, inspectorii de muncă au dentificat exusteța a 32 de societăți comerciale care au ca obiect de activitate hoteluri și alte facilități de cazare și 380 de angajatori cu obiect de activitate restaurante și alte activități de servicii de alimentație. ITM Olt a ver5ifivcat în primele trei trimester ale anului, 20 ianuarie- 31 august,un număr de 35 angajatori care desfășoară, pe teritoriul județului, activități în domeniile menționate, cu un număr total de 419 lucrători.

Acțiunea a vizat: creşterea  gradului  de  conştientizare  a  angajatorilor  şi  a  lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă și luarea tuturor măsurilor necesare în vederea prevenirii accidentelor de muncă; identificarea echipamentelor de muncă, în special cele sub incidența ISCIR – lifturi, centrale pentru producerea apei calde, precum și alte echipamente care pot prezenta în exploatare riscuri pentru lucrători (arsură termică, explozii,incendiu,etc.); dispunerea de măsuri ferme pentru înlăturarea neconformităţilor  constatate.

,,Cu această ocazie au fost constatate 45 neconformități pentru care au fost dispuse măsuri de remediere și s-au aplicat 45 de sancțiuni din care o amendă în valoare de 4000 lei. Rezultatele obținute vor constitui baza demersurilor viitoare ale instituţiei pentru protecţia lucrătorilor din domeniile hoteluri și restaurante, contribuind la stabilirea măsurilor necesare pentru promovarea îmbunătăţirii securităţii şi sănătăţii acestor categorii de lucrători.,, declară inspectorul șef al ITM Olt, Constantin Cristian Ungureanu.