Schimbare la comanda Bazei Militare Deveselu. Ministrul Apărării, ambasadorul american și reprezentanți ai armatelor europene, la ceremonie

320

Baza militară americană de la Deveselu are, de ieri, o nouă comandă. În cadrul unei ceremonii organizate pe 30 aprilie, a avut loc schimbul de ștafetă între căpitan Elizabeth Clifton și noul comandant Bruce Golden. Naval Support Facility Deveselu susține sistemul de apărare balistică Aegis Ashore care joacă un rol crucial în securitatea Euro-Atlantic

Facilitatea de Suport Naval Deveselu a urat bun venit noului căpitan Bruce W. Golden. Ceremonia de schimbare a comenzii este o tradiţie militară onorată în timp ce marchează transferul responsabilităţii şi autorităţii totale.

Festivitatea s-a desfășurat în prezența ambasadorului SUA în România- Kathleen Kavalec, ministrului român al Apărării Naționale Angel Tilvar, comandantul Comandamentului Logistic Comun- General locotenent Dr. Cătălin Zisu, al șefului Statului Major al Comandamentului Logistic Comun- Comandant Răzvan Brătulescu, Rear Amiralul Brad J. Collins, comandant, Regiunea Marinei Europa, Africa, Central/comandant, Forțele Aeriene Maritime, Napoli, diferiți comandanți de unități militare, precum și reprezentanți ai Sistemului Național de Apărare, Ordine publică și Securitate Națională și ai autorităților locale și regionale.

Scutul antirachetă de la Deveselu a devenit operaţional în decembrie 2015 și face parte dintr-un proiect privind apărarea Americii şi aliaţilor săi de rachete balistice lansate de inamici, a doua bază terestră fiind amplasată în Polonia. Baza Militară Aeriană Deveselu a fost construită în 1952, cu bani veniţi de la Uniunea Sovietică. Construcţia ca bază NATO a început în 2013.