Frizerii și coaforii Oltului au luat drumul Capitalei. Vor protesta AZI la Guvern

387

Zeci de angajați din industria beauty din Olt s-au alăturat unui prostest național, nemulțimiți că saloanele de înfrumusețare au fost încadrate, prin ordin al Ministrului Sănătății, în categoria de risc a spitalelor şi cabinetelor medicale. Ei cer o lege a lor și vor protesta azi în Piața Victoriei.

Frizeri, coafeze, cosmeticiene și alți specialiști din cabinetele de înfrumusețare corporală se revoltă împotriva Ordinului 15/2020 emis de Ministerul Sănătății. Ei au inițiat o petiție on-line, iar azi protestează începând cu ora 17:00 în Piața Victoriei, la Guvern, cerând o lege dedicată strict industriei beauty.

Ei sunt obligați să înlocuiască aparatele de sterilizat cu unele foarte costisitoare și să se reautorizeze. Chiar dacă ministrul Costache a semnat ordinul prin care procedurile de conformare pentru saloanele de coafură și înfrumusețare se proorogă timp de un an, victoria nu îi mulțumește pe stiliști. Nemulțumiți sunt și stiliștii din Olt, care au semnat cu zecile petiția on-line, iar azi mulți dintre ei vor fi prezenți la protest.

Tot azi, Ministerul Sănătății a anunțat că va modifica normele de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare corporală, acestea nefiind actualizate din anul 2007, însă stiliștii sunt deciși să nu abandoneze lupta până ce nu vor fi înlăturate prevederile legale pe care ei le consideră abuzive.

Mai multe despre nemulțumirile celor din industria beauty:

Frizerii, coaforii și cosmeticienele se revoltă. Prostest și petiție împotriva unui abuz legislativ