4 chinezi au ajuns în Olt. Doar unul mai este monitorizat să nu apară simptome de coronavirus

174

Numărul chinezilor care au ajuns pe teritoriul Oltului și au fost supravegheați de către autoritățile medicale a ajuns la 4. Doi au părăsit deja județul, iar altul a ieșit din perioada de pericol.

 “În perioada 1- 10  februarie 2020 au fost identificate pe teritoriul jud. Olt  4 persoane de naționalitate chineză  care s-au întors în România, jud. Olt, prin aeroportul Otopeni. 2 persoane desemnate (medici ) din secția de boli transmisibile a Direcției de Sănătate Publică Olt au fost  nominalizate cu activitatea de monitorizare zilnică ( se înregistrează date privind prezența sau absența următoarelor semne/ simptome clinice: tuse, febră, greutate în respirație, dureri de cap) a celor 4 persoane”, a anunțat DSP Olt.

În monitorizare, astăzi se mai află o singură persoană, rezidentă în Slatina. Ea va fi supravegheată medical până pe data de 14 februarie, până acum neînregistrând semne clinice de boală. Cee două persoane chineze ajunse la Corabia au fost monitorizate în perioada 1- 3 februarie, fără semne clinice de boală, de pe data de 4 februarie fiind monitorizate de către DSP Teleorman, județ unde și-au mutat domiciliul. Ultimul chinez despre care au aflat autoritățile oltene ieri a intrat în țară pe 29 ianuarie, prin Aeroportul Otopeni, având destinația de domiciliu orașul Caracal.

“D.S.P. Olt a luat legătura imediat cu persoana chineză care a pus la dispoziție informațiile solicitate, în cadrul supravegherii pasive (istoric asupra stării de sănătate, confirmarea domiciliului, acceptul monitorizării clinice zilnice). Dată fiind situația, monitorizarea cetățeanului a început în a –XIII- a zi de la intrare în România (10 feb 2020) și a încetat în a- XIV –a zi  (11.feb 2020 ): sănătos clinic. Monitorizarea zilnică se face până inclusiv în a 14- a zi de la data sosirii în țară.”, explică Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.