Imagini INEDITE: Cum furau ambulanțierii din Corabia motorina destinată intervențiilor de urgență

6061

Imaginile camerelor video de la stațiile PECO unde ambulanțierii din Corabia alimentau le-au dezvăluit procurorilor cum furat șoferii combustibilul destinat intervențiilor de urgență. Realitatea Oltului a intrat în posesia a două astfel de filmulețe.

15 ambulanțieri în cadrul Servicului de Ambulanță Corabia sunt  acuzați de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals și uz de fals , 13 dintre ei fiind plasați de către procurorii Olt sub control judiciar, fiindu-le interzis să-și desfășoare activitatea. Procurorul de caz declară că acuzațiile sunt mult mai grave, fiind efectuate cercetări pentru ucidere din culpă. Ambulanțierii sunt  bănuiți că, în perioada 2015-2018, și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice.

 

 

Conducerea Ambulanței Olt susține că depășirea consumului de combustibil a fost imputată șoferilor și prejudiciul recuperat, cu excepția unui caz care a ajuns în instanță. Cu privire la preluarea cu întârziere a pacienților, nu au existat sesizări, cu excepția unui pacient preluat în stop cardio-respirator.

Pentru a se asigura necesarul de șoferi la Ambulanța Corabia, în condițiile în care 13 au fost puși de liber de către procurori, au fost chemați la lucru cei aflați în libere, iar după-amiază începe graficul pe termen lung.„La substaţia Corabia se respectă graficul, am luat conducători auto de la staţiile vecine – Slatina şi Caracal – şi i-am deplasat temporar pentru refacerea graficului. Ca măsură pe termen mediu, am trecut conducători auto de la compartimentul de transport la cel de urgenţă. Era un conducător auto la Corabia la compartimentul transport şi a fost trecut la urgenţă, mai sunt doi ambulanţieri de la Corabia care nu au interdicţie de a lucra, se vor deplasa şi de la Slatina, şi de la Caracal, probabil şi de la Drăgăneşti. Acoperim activitatea”, a spus medicul Radu Nucă, citat de Agerpres.

Revenim cu amănunte!

Mai multe despre caz:

Ambulanțierii din Corabia, cercetați pentru UCIDERE din culpă. 9 persoane au DECEDAT pentru că ambulanța a ajuns cu întârziere în încercarea de a economisi combustibilul pentru furat