Ambulanțierii din Corabia, cercetați pentru UCIDERE din culpă. 9 persoane au DECEDAT pentru că ambulanța a ajuns cu întârziere în încercarea de a economisi combustibilul pentru furat

1573

15 ambulanțieri în cadrul Servicului de Ambulanță Corabia sunt  acuzați de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals și uz de fals , 13 dintre ei fiind plasați de către procurorii Olt sub control judiciar, fiindu-le interzis să-și desfășoare activitatea. Procurorul de caz declară că acuzațiile sunt mult mai grave, fiind efectuate cercetări pentru ucidere din culpă.

,,La data de 03.12.2018 prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mișcare acțiunea penala față de un număr de 15 inculpați , ambulanțieri în cadrul Servicului de Ambulanță Corabia, pentru  săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals și uz de fals. La data de 04.12.2018 s-a luat măsura controlului judiciar față  de 13 inculpati, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile.,,, a informat aseară IPJ Olt.

În acest dosar, ambulanțierii sunt  bănuiți că, în perioada 2015-2018, și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice.

Mai mult, potrivit procurorului Sorin Lia, se fac cercetări și pentru ucidere din culpă, ambulanțierii fiind suspectați că ar fi ajuns cu întârziere la cazuri intenționat, tocmai pentru a consuma combustibil mai puțin. Sunt cercetate 9 astfel de cazuri. Deocamdată, șoferii nu sunt puși sub acuzare și pentru ucidere din culpă, ci doar pentru delapidare, fals și uz de fals. Potrivit unor surse, cantitatea de combustibil însușit ar fi destul de mare, având în vedere faptul că le este alocat și 10% în plus față de standard pentru a ajunge cu viteză la cazurile grave, la care se adaugă economia făcută pentru circulația cu viteză redusă și nepornirea aerului condiționat.

Despre situația de la Olt a fost informat și Ministerul Sănătății.

Mai multe despre caz:

Percheziții la Ambulanța Corabia și domiciliul unor angajați. 16 persoane acuzate de FURT de motorină