Slătinenii luptă pentru titlul mondial la Karate Fudokan

128

România este reprezentată la Campionatul Mondial de Karate Fudokan de sportivi din Slatina, de la cluburile Aluminiu Alro, BUDO și CSM, selectați în lotul național pe baza rezultatelor obținute la campionatul național. Mâine se dă startul competiției cu miză de menținere a locului I pe națiuni pentru țara noastră.

 

Peste 2000 de competitori din 45 de țări se luptă pentru titlul mondial la karate în perioada 3-5 noiembrie la Cluj pentru cele 900 de medalii puse în joc la categoriile: copii, cadeți, juniori, tineret și seniori (feminin și masculin). Delegația României este compusă din peste 400 de participanți (320 la categoriile de copii, 103 la cadeți, juniori, tineret și seniori), număr dublu de concurenți ca țară organizatoare. Printre ei, și sportivi slătineni de la cluburile Aluminiu Alro, BUDO și CSM, cel mai cunoscut fiind campionul mondial Oliwer Dobre, cel mai longeviv sportiv din karate-ul românesc.

Cea mai numeroasă delegație slătineană din lotul național aparține clubului BUDO, antrenor Romeo Costică, care face parte la acest campionat și din corpul de arbitraj al României. “Participăm cu 15 sportivi, dintre care patru la categoriile cadeți, juniori și tineret, iar restul la copii. Ei au fost selectați în urma rezultatelor obținute la campionatul național. Am participat aseară la ședințele de arbitraj, iar copiii vor intra mâine în competiție. Sperăm să ne întoarcem cu rezultate bune și să menținem țara noastră pe prima poziție în lume, obiectivul lotului național fiind mentinerea pe locul 1 pe națiuni obținut la ediția precedentă a Campionatului Mondial desfășurată în anul 2015 la Belgrad. Principalele contracandidate sunt Rusia, Polonia şi Slovenia”, ne-a declarat sensei Romeo Costică.

https://realitateaoltului.ro/2015/12/09/oliwer-dobre-campion-mondial-la-42-de-ani/

ACS BUDO Slatina mizează pe rezultate bune de la sportivii Mihai Păduroiu, Maria Păduroiu, Maria Denisa Ilie, Andreea Mihaela Filip, Mădălin Stroiuleasa și Ștefan Bogdan Donciu; CSM Slatina de la Daniel Aspra, Alin Dumitru, Florentin Băluță, Elena Apetrei, Alexandra Apetrei, Diana Ștefan; Aluminiu Alro de la Oliwer Dobre.