RECORD Un sibian primeşte de la stat o indemnizaţie de 35.000 euro. Procurorii au intrat pe fir

92

Sibianul care a încasat de la stat o indemnizație pentru creșterea copilului de 35.000 de euro (suma echivalentă în lei) este cercetat pentru evaziune fiscală. Prim-procurorul Ion Veștemean, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, a cerut redeschiderea dosarului după ce unul dintre colegi a clasat cauza. Cererea i-a fost admisă.

“E un dosar care a fost la noi în lucru. Un coleg l-a închis. Eu am apreciat că soluția nu este cea potrivită și am dispus redeschiderea și instanța a confirmat soluția mea. Acum este în cercetări, urmează să vedem, să se facă ceea ce a dispus instanța. (…) Eu am apreciat că nu s-au făcut cercetările complete când s-a dat soluția aceea. (…) Deocamdată nu are nicio calitate în dosar, nu este suspect sau inculpat în dosar, se fac cercetări raportat la evaziune fiscală cu privire la el, în calitate de administrator”, a precizat marți, pentru AGERPRES, prim-procurorul Ion Veștemean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

El a confirmat pentru agenţia de presă că sibianul respectiv a fost verificat doar după ce s-a aflat că încasează o indemnizație aşa de mare pentru creșterea copilului.

Tribunalul Sibiu a admis, zilele trecute, cererea Parchetului și a decis redeschiderea urmăririi penale în acest caz.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat în luna mai că, la acel moment, mai multe persoane încasau de la stat indemnizaţşii record.