Oliwer Dobre, campion mondial la 42 de ani

377
Oliwer Dobre şi-a adjudecat medalia de aur la Mondiale la o vârstă la care alţii au renunţat de mult la performanţă

Slătineanul Oliwer Dobre, cel mai longeviv sportiv din karate-ul românesc, a cucerit, la aproape 42 de ani, un nou titlu mondial. Alături de colegii săi din echipa naţională, acesta a obţinut, la Campionatul Mondial desfăşurat la Belgrad, medalia de aur la kumite. În proba individuală, sportivul slătinean s-a clasat pe locul al cincilea.

Sportivul de la Alro Slatina a fost la un pas de a rata participarea la Mondiale după ce la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional a obţinut doar medalia de bronz.

Oliwer Dobre continuă să facă performanţă în ciuda vârstei. El a reuşit să obţină cea mai strălucitoare medalie la Kumite, cu echipa României. A fost la un pas de a urca pe podium şi la individual. Dezavantajat de arbitri, sportivul noastru s-a clasat pe locul al cincilea. Dobre a susţinut că aurul de la Mondiale confirmă forma sportivă bună în care se află şi că, deocamdată, nu se gândeşte să se retragă.

,, Atunci când voi simţi că nu mai pot obţine performanţe, voi renunţa. Deocamdată încă mai pot”, a susţinut sportivul nostrum.

Oliwer Dobre a cucerit în acest an trei medalii de aur şi patru de bronz.