Aventuri GRATUITE cu balonul cu aer cald și la Slatina

221

Primăria Slatina îi invită pe cetățenii municipiului și nu numai la  ”Aventura cu balonul”. Balonul cu aer cald se va ridica mâine, de la Stadionul 1 Mai.

Dacă astăzi balonul cu aer cald se ridică din fața Primăriei Caracal, mâine va ajunge la Slatina. Aventura pusă la dispoziția celor interesați gratuit se realizează în cadrul unui proiect de dezvoltare a turismului, derulat cu fonduri europene.

“Acțiunea se derulează în cadrul unui proiect ce vizează crearea unui nou produs turistic, și anume balonul cu aer cald, prea puțin cunoscut în zona transfrontalieră România-Bulgaria, dar se urmărește și implicarea tuturor factorilor interesați în dezvoltarea turismului în această zonă. De asemenea, unul dintre scopurile proiectului vizează crearea de oferte turistice comune transfrontaliere în privința călătoriilor cu balonul cu aer cald.  În cadrul acestui proiect sunt organizate gratuit o serie de ridicări ancorate de la punct fix ale balonului cu aer cald, acțiuni ce au loc în mai multe localități din zona transfrontalieră România-Bulgaria. Persoanele interesate de această nouă formă de turism ce se dorește a fi implementată în zona vizată de proiect, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice (agenţii de turism, hotelieri, instituţii publice, firme sau ONG-uri interesate de dezvoltarea turismului), sunt așteptate în parcarea de lângă Stadionul Municipal ”1 Mai” din Slatina în ziua de vineri – 27 octombrie, începând cu ora 08.00, pentru a participa GRATUIT la derularea efectivă a evenimentului de ridicare ancorată de la punct fix a balonului cu aer cald”, anunță Primăria Slatina.

Proiectul este derulat în perioada februarie 2016 – februarie 2018 de Asociatia Română pentru Industrie Electronică şi Software – Filiala Oltenia, în parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regională și Centrul de Afaceri (ARDBC) din Vidin (partener lider) şi Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri 2000 Montana. Finanţarea se face în cadrul Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria 2014-2020.

 

Plimbări cu balonul cu aer cald deasupra Caracalului, GRATUITE. Aventura, promovată cu bani europeni