ADMITERE la poliție, jandarmi, pompieri. Măsura luată pentru acoperirea deficitului de personal

571

Deși ultima admitere s-a dat luna trecută, MAI a scos la concurs, în vederea acoperirii deficitului de personal, 2.880 de locuri, cele mai mule la școlile de poliție. Înscrierile se fac până pe 5 decembrie, iar concursurile vor fi susținute în ianuarie.

Își fac meseria așa cum pot. Care este deficitul din Polița olteană

În premieră, MAI susține un al doilea concurs de admitere pentru agenți de poliție și subofițeri, după ce Guvernul a mărit numărul de locuri pentru acest an școlar de la 1.434 la 8.190 de locuri. Măsura privește reducerea deficitului de personal din sistemul de ordine publicăa, fiind organizată admitere în ianuarie 2018. Măsură reprezintă o premieră și a fost luată de MAI pentru acoperirea deficitului de personal.

Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră. Cele mai multe locuri scoase la concurs sunt la Școala de Poliție din Câmpina, unde, în vară, 2.126 de tineri s-au înscris pe cele 1.000 de locuri scoase la concurs.

Lista școlilor de poliție și numărul de locuri scoase la concurs:

  1. Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina – 1.300 locuri
  2. Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca – 300 locuri
  3. Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea – 280 locuri
  4. Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani – 350 locuri
  5. Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni – 350 locuri
  6. Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300 locuri

Pentru oltenii interesați să îmbrățișeze o carieră de polițist, polițist de frontieră, jandarm sau pompier, recrutarea se va realiza de către inspectoratele județene ale Poliției Române, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei și Situații de Urgență.

Cererile-tip de înscriere se depun până la data de 5 decembrie 2017. La școlile de poliție, admiterea se va susține în perioada 13-21 ianuarie, durata studiilor fiind de un an.