Dosar penal pentru o căruță de lemne

212

Două persoane au fost prinse la finele săptămânii trecute de jandarmi cu lemne furate din pădurea de la marginea comunei Verguleasa. Hoții s-au ales cu dosar penal.

https://realitateaoltului.ro/2017/10/02/se-ntetesc-furturile-de-lemne-6-carute-oprite-de-jandarmi/

Lemnele de foc sunt greu de procurat în această perioadă, mai ales după ce guvernanții au limitat tăierile. Așa că furturile s-au întețit. Alți doi olteni care s-au încumetat să ia lemne din pădure ca de pe propria moșie au rămas și fără lemne și au ajuns și la poliție. Ei au fost prinși de jandarmi vinerea trecută cărând cu căruța lemne de foc, fără însă a putea dovedi că le-au cumpărat.

„Patrula de jandarmi din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi – Grupa de Jandarmi Supraveghere şi Intervenţie Scorniceşti i-a depistat pe numiţii B.I şi T.D., care transportau cu o căruţă cantitatea de 1,214 m.c. material lemnos din specia gârniţă. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză au tăiat ilegal şi sustras materialul lemnos din pădurea Pogăneanca, aparţinând Ocolului Silvic Vultureşti, situată la marginea comunei Verguleasa. În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii faptelor de natură penală, prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic. „, arată IJJ Olt într-un comunicat de presă.

Lemnele de foc, greu de procurat. Preţurile îţi taie cheful de încălzire