Noi cetățeni de onoare ai Slatinei. Au purtat steagul României pe podiumurile lumii

316

Doi sportivi de excepție ai Oltului vor fi desemnați Cetățeni de Onoare ai Slatinei. Propunerea a fost făcută consiliului local de către alesul liberal Sorin Țîrcomnicu.

Maeștri ai sportului, Ilie Dobre şi Oliwer Dobre au fost propuși de către un consilier municipal pentru Titlul de cetățean de onoare al Slatinei. Sorin Țîrcomnicu a motivat demersul său prin faptul că cei doi sportivi ne-au făcut de nenumărate ori mândri că suntem cetățeni ai Slatinei.

 https://realitateaoltului.ro/2017/08/02/oliwer-dobre-cetatean-de-onoare-al-caracalului/

„Pentru activitatea lor laborioasă şi implicarea în activitățile sportive, pentru devotamentul, pasiunea şi seriozitatea cu care reușesc în continuare să aducă medalii prin copiii pe care îi pregătesc, s-a întocmit prezentul referat de inițiere a acordării titlului de cetățean de onoare al municipiului Slatina”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.

https://realitateaoltului.ro/2015/12/09/oliwer-dobre-campion-mondial-la-42-de-ani/

Performanțele și valoarea maeștrilor au fost aduse la cunoștința primăriei și Consiliului Local Slatina, printr-o adresă oficială, de Federația Română de Karate Tradițional și de Ministerul Tineretului și Sportului.

lie Dobre este părintele karate-ului slătinean, recunoscut atât pe plan naţional cât şi internaţional. Deţinător al centurii negre 7 DAN, Sensei Dobre este acum antrenor la CS Aluminiu ALRO, desemnat de către Federaţia Română de Karate Tradiţional antrenor emerit şi maestru al sportului, arbitru internaţional A (WFF), arbitru internaţional B (ITKF), arbitru naţional, categoria A, şi, nu în ultimul rând, antrenor al lotului naţional al României.

Selecționat timp de șapte ani în lotul național, Ilie Dobre este membru al Biroului Federal al Federației Române de Karate Tradițional, iar Oliwer Dobre deține centura neagră 2 Dan, este multiplu campion național, european și mondial, fiind maestru emerit al sportului. El este și cel mai longeviv sportiv al Federației Române de Karate Tradițional, de 13 ani fiind selecționat fără întrerupere în lotul național.

Povestea unui SENSEI