Prefectul „pune șaua” pe Protecția Consumatorilor, DSP și DSV: controale peste controale

216

Nemulțumit de activitatea de control a târgurilor, piețelor, bâlciurilor și alte unități și activități unde se pune în pericol sănătatea oltenilor, prefectul județului a dispus formarea unei comisii mixte care să ia la purificat toată luna septembrie tot ce mișcă pe raza Oltului. Întâlnirea cu instituțiile cu atribuții de control a avut loc astăzi.

https://realitateaoltului.ro/2017/08/28/prefectura-judetului-din-scoala-n-scoala-patru-comisii-analizeaza-siguranta-elevilor-si-conditiile-scolare/

Silviu Neacșu, prefectul județului Olt, e foc și pară. Nu este mulțumit și pace de activitatea de control a celor care comercializează diverse alimente sau bunuri pe raza județului. Așa că astăzi, reprezentantul Guvernului în teritoriu a convocat instituțiile cu atribuții în acest sens ți le-a trasat sarcini precise.

„Prefectul județului Olt, Petre-Silviu Neacșu, a avut astăzi, 28 august 2017, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt și Direcției de Sănătate Publică Olt. În cadrul discuțiilor s-au stabilit, în scopul realizării unui înalt nivel de protecție a populației, două direcții de acțiune, astfel: verificări privind respectarea prevederilor legale în materie, de către o comisie mixtă constituită prin ordin de prefect, formată din reprezentanți ai Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt, Direcției de Sănătate Publică Olt, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt și Instituției Prefectului – Județul Olt, precum și includerea acțiunilor în Planul de control propriu al Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt, pentru perioada 1 septembrie 2017 – 31 decembrie 2017.„, se arată într-un comunicat de presă remis de Instituția Prefectului.

Comisia va efectua controale în piețe, târguri, bâlciuri, la evenimente speciale organizate de către autoritățile administrației publice locale, la chioșcurile aflate în incinta unităților de învățământ și în apropierea acestora, la unități de cazare turistică și de agrement, precum și la unități de alimentație publică (restaurante, terase, cofetării, patiserii,  operatori economici care organizează mese festive cu diverse ocazii – nunți, botezuri etc), la unitățile care comercializează produse second hand, la mijloacele de transport public în comun.

Activitatea comisiei se va desfășura în perioada 1 – 30 septembrie, constatările și măsurile dispuse urmând a fi prezentate în cadrul primei ședințe a Colegiului Prefectural.

https://realitateaoltului.ro/2017/08/22/prefectul-s-a-suparat-pe-comisarii-opc/