Prefectura județului, din școală-n școală. Patru comisii analizează siguranța elevilor și condițiile școlare

95

Patru comisii mixte, formate din reprezentanți ai prefecturii, consiliului județean, poliție, inspectoratul școlar și direcția de sănătate publică vor lua la verificat fiecare școală din județ începând de luni. Prefectul vrea să știe care este situația fiecărei unități din mai multe puncte de vedere, comisiile având rolul de a face și propuneri în vederea rezolvării situațiilor existente.

Deși situația fiecărei școli din Olt este cunoscută și a fost prezentată Prefecturii prin rapoarte ale Inspectoratului Școlar Județean Olt, Direcția de Sănătate Publică Olt și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt atât privind situația autorizațiilor sanitare și de securitate la incendiu cât și privind stadiul lucrărilor de reparații, dotări sau igienizări, prefectul Silviu Neacșu nu este mulțumit, solicitând date suplimentare legate și de siguranța elevilor. În acest sens, patru comisii vor merge din școală-n școală.

„Prefectul județului Olt a luat măsura verificării, la fața locului, a tuturor unităților de învățământ din județ, având în vedere rapoartele prezentate în cadrul ședinței Colegiului Prefectural din luna august 2017, referitoare la stadiul pregătirilor în vederea deschiderii anului școlar 2017 – 2018. Astfel, pentru a avea o imagine clară asupra situației existente, prefectul județului a constituit, prin ordin, patru comisii mixte, formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Olt, Consiliului Județean Olt, Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Inspectoratului Școlar Județean Olt și Direcției de Sănătate Publică Olt. Membrii comisiei se vor deplasa, în perioada 28.08.2017 – 08.09.2017, în fiecare unitate de învățământ din județ (grădiniță, școală primară/gimnazială, liceu/colegiu etc)”, anunță Monica Țone, purtătorul de cuvânt al instituției Prefectului județului Olt.

Comsiile vor urmări:

  • asigurarea pazei unităților de învățământ;
  • asigurarea cu gard împrejmuitor a unităților de învățământ;
  • existența marcajelor și indicatoarelor rutiere și pietonale în preajma unităților de învățământ;
  • existența iluminatului stradal corespunzător în preajma unităților de învățământ;
  • asigurarea condițiilor corespunzătoare pentru depozitarea produselor distribuite elevilor
  • unitățile de alimentație publică amplasate în imediata vecinătate a unităților școlare, care cad sub incidența HG nr.128/1994;
  • asigurarea igienizării, dezinsecției, deratizării etc (interior/exterior);
  • asigurarea manualelor școlare;
  • asigurarea încadrării cu personal didactic.

Acțiunea urmărește identificarea problemelor și soluțiilor pentru rezolvarea acestora, dar și aspecte pozitive ce pot date exemplu. Situația va fi prezentată în cadrul ședinței Colegiului Prefectural din luna septembrie 2017.

PE ACEEAȘI TEMĂ:

Ultimele lucrări pentru începerea școlii