Emilia Dorobanțu rupe barierele: videoclip popular în ținute retro

1008

Emilia Dorobanțu le pregătește fanilor o surpriză: o nouă piesă interpretată în stilu-i caracteristic, dar cu un videoclip de senzație, ce face notă discordantă cu cele de folclor cu care iubitorii muzicii populare sunt obișnuiți. Teaserul  noii piese “Iubeai neica pe ascuns” a strâns deja zeci de mii de vizualizări și numeroase aprecieri și comentarii.

Este una dintre cele mai frumoase și îndrăgite tinere interprete de folclor din țară, una dintre cele mai bune voci. Alina Dorobanțu, originară dintr-o comună aflată la circa 10km de Slatina- Curtișoara, face furori cu noile sale videoclipuri. După După succesul obținut cu piesa și videoclipul  “Bade, nu te pot uita”, în care a avut o vestimentație superbă și cu o viziune stilizată a portului popular, Emilia Dorobanțu este pe cale de a bate recordurile cu o nouă piesă – “Iubeai neica pe ascuns”.

Teaserul a cumulat în puțin timp peste 30.000 de vizualizări, iar videoclipul se anunță unul de mare succes. În ținute retro, în genul Marilyn Monroe și Marlene Dietrich, într-o decapotabilă sau la bordul unui yaht, frumoasa olteancă ne prezintă o piesă nouă ce cu siguranță va prinde la public.

Cunoscută cu piesa de referință “Pune hamul, Nicolae”, Emilia Dorobanțu este laureata celor mai importante festivaluri de folclor din ţară, a trecut de exigenta selecţie a realizatorilor TVR şi Radio România, a îmbrățișat cariera de prezentator la Favorit TV şi, deși cântă folclor, a studiat canto clasic la Universitatea de Muzică Bucureşti.

După zece ani petrecuţi la Ansamblul de dansuri populare „Flori de măr“ din Curtişoara, s-a impus la nivel național, impresionând chiar și juriul d ela Vocea României.

“La Curtişoara e colţul meu de rai, aici am învăţat să cânt şi să joc, aici bunicii mei ascultau, la radio, muzică populară, când lucrau în grădină. De-abia aştept să mă întorc acasă ori de câte ori sunt plecată! Tocmai de aceea pe primul meu album se vor regăsi melodii care vorbesc despre satul meu, despre Sărbătoarea „Nucului“ (din grădina de vară), învăţăturile tatălui şi îndrumările mamei, dragostea frăţească.“, a recunoscut într-un interviu solista.

Pentru primul album, „Venii de la Olt încoa’“, Emilia a ales piese orchestrate de maestrul Marin Constantin (fost dirijor și șef al Orchestrei Doina Oltului) şi realizate cu celebra orchestră „Lăutarii“ din Chişinău, dirijată de inegalabilul Nicolae Botgros.

VIDEO Emilia Dorobanțu și-a lansat noul videoclip: o poveste de dragoste pe ritm popular