COD ROȘU de temperaturi EXTREME în Olt pentru mâine

244

Aflat sub atenționare de Cod Portocaliu de caniculă, Oltul va intra mâine, începând cu ora 10.00, sub atenționare de COD ROȘU de caniculă, cu temperaturi prognozate să atingă 44 de grade Celsius și disconfort termic.

https://realitateaoltului.ro/2017/06/29/oltul-se-topeste-la-propriu-43-de-grade-la-umbra-si-70-la-sol-prognoza-pentru-maine-specialisti-beti-iaurt-in-loc-de-bere/

Zilele de FOC continuă pentru olteni, pe care îi așteaptă temperaturi și mai mari. Astăzi la ora 10.00, deja la Caracal se înregistrau 31,6 grade Celsius, iar la Slatina 26,4 grade, maxima zilei prognozată fiind de 42 de grade.

Oltul va fierbe la propriu la 44 de grade Celsius mâine, când sunt prognozate cele mai mari temperaturi din istoria măsurătorilor pentru începutul lunii iulie.  Administrația Națională de Meteorologie  a emis pentru mâine avertizare de COD ROȘU pentru județul nostru, pentru intervalul orar 10.00 – 21.00, fiind vizate temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat.

“Sâmbătă, 1 iulie, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Galați, Brăila, Vaslui și Iași, precum și în municipiul București și în zona joasă de relief a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade, iar în sudul Olteniei și al Munteniei valorile termice vor urca spre 42…44 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 și 84 de unități, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.”, avertizează ANM.

Duminică, 2 iulie, în sudul țării vor mai fi temperaturi maxime în jurul a 35 de grade la amiază, dar spre seară și noaptea instabilitatea atmosferică se va accentua, iar în Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei vor fi averse torențiale, vijelii și grindină și se vor cumula cantități importante de apă.

Pentru ca slătinenii să treacă mai ușor de caniculă, primăria a instalat puncte de prim ajutor. Astfel oamenii aflați pe străzi pot să ceară ajutor în cazul în care nu se simt bine, dar și să se răcorească.

DETALII:

Ajutor pe caniculă. Unde sunt instalate punctele de prim ajutor

 

Pe fondul caniculei, astăzi a fost restricționat și accesul autovehiculelor cu masă mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale din Olt.

DETALII:

TRASE PE DREAPTA. De la 12.00, autovehiculele de mare tonaj INTERZISE pe străzile Slatinei și drumurile naționale din Olt