TRASE PE DREAPTA. De la 12.00, autovehiculele de mare tonaj INTERZISE pe străzile Slatinei și drumurile naționale din Olt

160

Canicula restricționează circulația pentru autovehiculele de mare tonaj. Dacă CNAIR a restricționat și pentru astăzi circulația acestor categorii pe drumurile naționale, și Primăria Slatina INTERZICE accesul pe străzile municipiului. Excepție fac pompierii, marfa perisabilă, transporturile de persoane, animale, poștale și funerare.

Canicula trage pe deapta autovehiculele de mare tonaj. Asfaltul deformat de temperaturile ce ating la sol până la 70 de garde Celsius nu permite circulația autovehiculelor cu masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Cum Oltul este astăziu sub COD PORTOCALIU de caniculă, autoritățile au luat decizia restricționării circulației acestui tip de autovehicule.

Astfel, mașinile grele au INTERZIS pe străzile din capitala Oltului, decizia fiind luată de Direcția de Administrare a Străzilor și Iluminatului Public Slatina a primăriei. „Din cauza avertizării de Cod Portocaliu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru județul Olt s-a luat decizia interzicerii temporare a circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe raza municipiului Slatina, în intervalul orar 12.00 – 20.00, începând cu data de 30 iunie. Măsura va fi valabilă până la ieșirea din Codul Portocaliu de caniculă.”, anunță Primăria Slatina.

Sunt exceptate:

 • transporturile de persoane;
 • transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole.

Și Compania Naţională de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din România a luat decizia de a restricționa și astăzi traficul pe drumurile naționale din județul Olt. „În urma avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând cu data de 30.06.2017, între orele 12.00 – 20.00 vor fi introduse restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată > 7,5 tone, pentru 20 de judeţe: Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi şi Vrancea.”, arată un comunicat de presă al CNAIR. Excepție fac aceleași categorii de autovehicule menționate și în cazul Slatinei.

CNAIR menționează că restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

Cei care nu respectă restricțiile impuse de caniculă, riscă suspendarea permisului. ,,Autovehiculele pentru care se aplică restricția de circulație vor staționa în parcările amenajate în proximitatea drumurilor naționale și județene care tranzitează județul Olt. Nerespectarea acestor restricții poate conduce la aplicarea de sancțiuni contravenționale și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de până la 60 de zile, , arată IPJ Olt.