Fosta președintă a Tribunalului Olt, condamnată ieri la 8 ani de închisoare, nu s-a prezentat încă la arestul IPJ Olt

710

Carmen Marinescu, fostă președintă a Tribunalului Olt, este așteptată să se prezinte la arestul IPJ Olt după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis aseară să-i respingă apelul la sentința dată de Curtea de Apel Craiova anul trecut. Ea va petrece după gratii următorii 8 ani, sentința fiind definitivă.

Carmen Marinescu, soțul acesteia- Iulius Severus Marinescu și avocatul Dumitru Cismaru trebuie să se prezinte în cursul zilei de astăzi la arestul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în urma sentinței dată ieri seară de Înalta Curte de Casație și Justiție. Curtea de Apel Craiova va emite mandatele de executare a pedepselor.

Fosta preşedintă al Tribunalului Olt a pierdut apelul la Înalta Curte împotriva deciziei Curții de Apel Craiova din septembrie 2016, prin care aceasta a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii, i s-a interzis dreptul de a mai exercita funcția de magistrat timp de 4 ani, dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Magistrata a fost denunţată la DNA de interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, că ar fi primit 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea sa în libertate. Procurorii au arătat că spun judecătoarea şi soţul acesteia au cumpărat la puțin timp de la primirea mitei trei suprafeţe de teren şi o casă.

Iulius-Severus Marinescu  a fost condamnat la trei ani de închisoare, avocatul Dumitru Cismaru la trei ani şi jumătate și pedeapsa complementară de interzicere a exercitării profesiei timp de 3 ani, iar un alt inculpat, Ilie Bucă, trei ani de închisoare cu suspendare.

Decizia Înaltei Curţi este definitivă.