Prina va fi judecat la Mehedinți

186

Procesul în care fostul edil al Slatinei Minel Prina este acuzat de instigare la abuz în serviciu după ce l-a ajutat pe soțul fostei președinte a Tribunalului Olt să pun ă mâna pe un teren din Slatina va fi judecat de Tribunalul Mehedinți. Curtea de Apel Craiova a decis ieri începerea procesului.

Procesul în care fostul edil al Slatinei Minel Prina, alături de fostul viceprimar Mihaela Stana, fostul director al Patrimoniului- Mirela Pătru, expertul evaluator Gheorghe Beznea și soțul fostei președinte a Tribunalului Olt- Severus Marinescu sunt judecați într-un dosar de corupție va începe la Tribunalul Mehedinți. Decizia aparține Curții de Apel Craiova care a dispus ieri prin hotărâre definitivă și irevocabilă respingerea ca nefondate a acțiunii inculpaților de recurs la strămutarea procesului.

DETALII: https://realitateaoltului.ro/2016/10/18/prina-acuzat-intr-un-nou-dosar-penal/

Minel Prina este acuzat că l-ar fi ajutat pe soțul unei judecătoare să pună mâna pe un teren din municipiu. Potrivit rechizitoriului procurorilor,  în cursul lunii iunie 2011, Minel Prina, care era pe atunci administrator public al municipiului Slatina, a intervenit pe lângă Mirela Pătru, director executiv adjunct al Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat, ca să-l ajute pe inculpatul Severus Marinescu să pună mâna pe un teren din Slatina la un preț mai mic. , Severus Marinescu a cumpărat terenul cu suma de 9.300 de euro, față de 32.700 de euro cât ar fi fost valoarea reală, licitația publică fiind organizată doar pentru o aparență de legalitate, câștigătorul fiind cunoscut dinainte.

Blaga şi Vâlcov, îngropaţi de Prina în dosarul ,,Tehnologica,,. Fostul viceprimar a recunoscut tot