Primar din Olt, șantajat de o falsă jurnalistă: 60.000 de lei în schimbul unor informații compromițătoare

209

Procurorii slătineni cercetează o femeie din Argeș care a încercat să șantajeze un primar din Olt, dându-se drept ziaristă. Femeia a fost plasată ieri sub control judiciar.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina efectuează cercetări într-un dosar penal în care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar la data de 20.06.2017 faţă de inculpata Dumitru Georgeta Gina, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, prev. de art. 207 alin.1,2 şi 3 din C.pen., pe o perioadă de 60 de zile, respectiv din data de 20.06.2017, şi până la data de 18.08.2017, inclusiv”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.

Potrivit procurorilor, Georgeta Gina Dumitru a contactat pe 1 iunie primarul unei localităţi din Olt, prezentându-se drept ziaristă la un ziar din Argeș, solicitându-i un punct de vedere cu privire la informații compromițătoare ce ar fi urmat să fie publicate în ziar. După două zile, femeia i-a trimis un mesaj edilului prin care îi cerea în schimbul nepublicării articolului suma de 60.000 de lei.