Blaga şi Vâlcov, îngropaţi de Prina în dosarul ,,Tehnologica,,. Fostul viceprimar a recunoscut tot

377

Minel Prina, fostul primar al Slatinei, viceprimar pe vremea faptelor incriminate şi omul de încredere al ex-primarului Darius Vâlcov, şi-a recunoscut faptele, la ultimul termn de la instanţa supremă, din dosarul în care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă. După plecarea din instanţă a lui Vâlcov, el a făcut unele precizări cu privire la modul cum s-au derulat faptele de care sunt acuzaţi. Potrivit acestuia, după o întâlnire la Bucureşti cu Vâlcov, acesta i-a spus că fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga i-ar fi cerut să ofere unei anumite firme mai multe lucrări publice ale primăriei.

Minel Prina a susţinut că, după ce primăria a semnat un contract de reabilitare a străzilor cu firma Tehnologica Radion condusă de Theodor Berna, la şase luni de la începerea lucrărilor, acestea au început să stagneze. “I-am adus la cunoştinţă aceste probleme domnului Vâlcov. Am cerut o întâlnire cu patronul Tehnologica, pe care nu-l ştiam atunci. Reprezentantul Tehnologica Radion mi-a spus că îi pare rău, că a făcut o promisiune şi că nu se poate ţine de ea, dar fără asigurarea mijloacelor tehnice şi umane de către şefi el nu poate să ducă la bun sfârşit acest contract. Am încercat să sensibilizez conducerea Tehnologica şi am cerut colegilor să verifice lucrările. Colegii au dat amenzi, dar acestea erau foarte mici, o picătură într-un ocean”, a arătat Prina, conform presei centrale.

Prina a mai relatat că, în luna mai 2011, Darius Vâlcov i-a dat numărul de telefon al lui Theodor Berna şi i-a cerut să ia legătură cu patronul Tehnologica Radion, care a fost invitat la Slatina pentru discuţii.

“L-am sunat să văd la ce oră ajunge la primărie. I-am relatat problemele. Berna a promis că va rezolva problema. (…) Mi-a zis la plecare că urmează să se întâlnească şi cu primarul Vâlcov, dar nu ştiu dacă s-au întâlnit. După trei săptămâni, am primit un telefon de la Berna, care mi-a cerut să ne vedem. L-am primit în birou după două zile şi înainte de discuţie mi-a înaintat un bilet pe care scria că are o promisiune financiară pentru Darius Vâlcov şi nu poate să-l mai ajute cash şi mă întreba dacă putem să-i dăm o societate prin care să se achite de această promisiune. Am rămas suprins. Atunci am auzit de comisionul de 20 la sută din valoarea lucrărilor. După această întâlnire, m-am văzut cu Andrei Ramba (om de afaceri care deţinea mai multe firme – n.r.) şi i am cerut să ţină el legătură cu Berna. O să regret câte zile voi avea. Nu am primit nicio sumă de bani de la Berna pentru Vâlcov. Lângă primărie nu există un restaurant, aşa cum susţine Berna, în care ne-am fi întâlnit”, a mai susţinut fostul viceprimar al Slatinei, precizând că el nu cunoaşte circuitul financiar al banilor de la Berna către firmele lui Ramba.

Prina a recunoscut că s-a întâlnit cu Andrei Ramba şi i-a cerut să deruleze prin intermediul firmelor sale o serie de tranzacţii financiare pentru a “acoperi” comisionul de 20% către Darius Vâlcov. “I-am cerut lui Ramba să se întalnească cu Berna pentru o serie de tranzacţii, ca Vâlcov să obţină comisionul de 20 la sută, faptă pe care o voi regretă tot timpul. Suma în legătură cu comisionul de 20 la sută am avut reprezentarea că este mită”, a spus fostul viceprimar al Slatinei..

Fostul adjunct al lui Vâlcov de la Primăria Slatina, Minel Prina, a continuat cu relatarea unui episod în care Vâlcov le-a povestit celor prezenţi că firma Tehnologica Radion i-a fost impusă de la București pentru efectuarea lucrărilor.

“În 2009, a venit Vâlcov de la Bucureşti şi la o întâlnire cu patru sau cinci persoane ne-a spus că i s-a impus de către fostul şef al PDL Vasile Blaga să facă lucrările din oraş cu o anumită firmă. Atunci, Vâlcov ne-a spus că a exclus propunerea, nefiind de acord cu ea. În 2015, mi-am dat demisia din toate funcţiile din cadrul Primăriei Slatina, lucru pe care ar fi trebuit să-l fac din 2009. Sunt foarte fericit şi împăcat cu mine că am făcut acest pas”, a adăugat fostul viceprimar al Slatinei.