Caravana Poftă de Carte ajunge în patru comunităţi oltene

139

Încurajând accesul la educaţie preşcolară şi a copiilor din judeţul Olt, Caravana Poftă de Carte va poposi şi în patru comune din judeţul nostru. Proiectul este derulat de Asociaţia OvidiuRo, autorul programului Fiecare Copil în Grădiniţă.

Copii şi părinţi vor participa la ore de lectură, cei mici vor primi cărţi gratuite, iar programul guvernamental, bazat pe un proiect implementat de Asociaţia OviciuRo, Fiecare copil în grădiniţă va fi promovat şi explicat pe înţelesul tuturor. Demersul se doreşte a fi o încurajare a educaţiei preşcolarilor, iar Caravana Poftă de Carte va ajunge şi în patru comune oltene. “Săptămâna aceasta, Asociația OvidiuRo desfășoară în județul Olt Carava Poftă de Carte, un proiect ce implică sesiuni de citit în grădinițele din comunități sărace din județul dumneavoastră – cu scopul de a crește nivelul de conștientizare a importanței cititului interactiv, ,,cu glas tare’’, dar şi a necesităţii unei alimentaţii sănătoase pentru copii. Proiectul își propune să încurajeze prezența la grădiniță a copiilor defavorizați și să informeze părinții și echipele locale cu privire la Legea Fiecare Copil în Grădiniță, prin care familiile cu venit mai mic de 284 de lei/membru de familie pot primi lunar un tichet social pentru grădiniță în valoare de 50 de lei dacă își aduc zilnic la grădiniță copilul”, explică Larisa Dumitru, Manager Comunicare Asociaţia OvidiuRo.

Astfel, caravana va poposi mâine la Grădinari, pe 1 martie la Izvoarele şi Ipoteşti, iar pe 2 martie la Piatra-Olt.

“La grădiniță vom susține sesiuni de citit interactiv pentru copii și părinți, invitați și ei la grădiniță, le vom oferi celor mici câte o carte pentru acasă, vor avea loc activități de încurajare a unei alimentații sănătoase și, de asemenea, vor fi organizate discuții cu părinții și cu echipele locale legat de implementarea Legii nr 248/2015. Ne dorim să le dăm tuturor copiilor o șansă la un start corect la școală și în viață“, declară Larisa Dumitru.

https://realitateaoltului.ro/2016/11/02/tichetele-sociale-nu-aduc-fiecare-copil-in-gradinita/