Bastilia de la Colegiul Greceanu devine corp nou, sală şi teren de sport

317

Corpul Bastilia al Colegiului Naţional Radu Greceanu Slatina va fi demolat, Primăria Slatina demarând un proiect de construire a unui copr nou  cu 8 săli de clasă, sală şi teren de sport.

Bastilia de la Greceanu este celebră şi cunoscută de orice elev sau profesor care a trecut pragul colegiului din 1891 încoace. Corpul va fi demolat, Primăria Slatina demarând un proiect de realizare a unui corp nou pentru liceul cu 130 de ani de tradiţie.

“Construcţia gimnaziului a început în luna august a anului 1889 şi s-a încheiat în toamna anului 1891, realizându-se clădirea centrală cu latura din faţă etajată, cele două aripi fără etaj şi fără cele două încăperi (dreapta – stânga) ce i s-au alăturat mulţi ani mai târziu. În această primă etapă de construcţie se realizează şi imobilul cu sala de sport şi săli de clasă la etaj (clădire oarecum solitară pe care elevii anilor ’60 – ’70, considerându-se nişte “locatari” damnaţi, au asociat-o cu o închisoare, numind-o… Bastilia, nume folosit şi astăzi de toată şcoala)”– este prezentarea şcolii. Parte a istoriei locului, Bastilia va deveni doar o amintire, locul ei fiind luat de un corp nou de liceu.

Primăria Slatina va demola corpul Bastilia şi corpul anexă şopron şi va construi un corp clădire P+1 cu 8 săli de clasă, alei accese, parcare, sală de sport şi teren de sport. Investiţia se află la faza de studiu de fezabilitate şi a indicatori tehnico-economici, proiectul de hotărâre urmând a fi suspus aprobării consilierilor municipali în şedinţa de mâine.

Investiţia va costa aproape 3,9 milioane lei și va avea o durată de realizare de doi ani.

Din punct de vedere al funcţiunilor sunt asigurate spaţii pentru: 4 săli de clasă, 4 laboratoare, grupuri sanitare diferenţiate pe sexe şi tipuri de utilizatori, holuri de intrare, coridoare şi spaţii ce asigură circulaţia pe vertical. Pe amplasament se va amenaja un teren de sport în suprafaţă de 570,0 mp, din gazon artificial, cu fibre polietilenă şi prevăzut cu instalaţie de iluminat nocturnă.

Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina  are în dotare: 42 de săli de clasă, 8 laboratoare de fizică, chimie, biologie, informatică, amfiteatru, bibliotecă cu peste 27744 de cărţi, 1 internat cu cantină pentru 100 de elevi, sistem propriu de încălzire centrală, 4 terenuri de baschet, 1 teren de handbal, 2 săli de sport, cabinet consiliere şi O.S.P.