Generalul Onţanu a ajuns la Beciul Domnesc

244
Preşedintele interimar al UNPR, primarul Sectorului 2, generalul Nicolae Onţanu, a fost reţinut de DNA şi va fi propus pentru arestare preventivvă

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost reţinut, astăzi, de procurorii DNA pentru luare de mită. Potrivit unui comunicat al DNA, primarul Sectorului 2 urmează să fie prezentat, mâine, Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Procurorii anticorupţie a pus-o sub acuzare, în acelaşi dosar, şi pe avocata Loredana Radu, de la Baroul Bucureşti, unul dintre apărătorii fostului premier Victor Ponta. Femeia este acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Procurorii DNA susţin că „în perioada 2006 – 2007, inculpatul Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2 Bucureşti, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991”.

Potrivit anchetatorilor, după emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Onţanu a primit o suprafaţă totală de teren de 1.500 mp, situată în zna de nord a Capitalei, pe strada Barbu Văcărescu. Aceasta a fost transferată de către denunţător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare – cumpărare fictive, către suspecta Radu Loredana Claudia şi o altă persoană, interpuşi indicaţi de Onţanu.

Tranzacţiile fictive s-ar fi efectuat la preţuri de 10 de ori mai mici decât cele practicate pe piaţă.

„Cu privire la modalitatea de plată s-a menţionat în ambele situaţii că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferenţa s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului. În realitate nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onţanu Neculai, la indicaţia acestuia”, se arată în comunicatul DNA. În plus, ,,suprafaţa de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Onţanu şi avea o valoare de piaţă de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacţiilor fictive”, se mai arată în comunicatul de presă amintit.