Termen perelungit cu 90 de zile pentru plata taxelor şi impozitelor locale, cu bonificaţie

201

Guvernul a prelungit astăzi, cu trei luni, termenul până la care contribuabilii pot plăti impozitele şi taxele locale pe clădiri, terenuri şi pe mijloacele de transport pentru a beneficia de bonificaţia stabilită de autorităţile locale . Măsura este prevăzută într-o Ordonanţă de Urgenţă ce modifică Codul fiscal, aprobată în şedinţa de astăzi.

Pentru acest an, primul termen de plată a impozitelor şi taxelor pe clădiri, teren şi mijloace de transport se prelungeşte până la 30 iunie 2016.
Modificările aduse vizează şi prelungirea cu două luni, până la 31 mai 2016, a termenului până la care persoanele fizice şi juridice care deţin mijloace de transport radiate din circulaţie până la 31 decembrie 2015, pot depune declaraţia în acest sens, ea fiind însoţită de documente justificative, la compartimentele de specialitate ale autorităţilor locale.

Ordonanţa mai prevede şi o altă modificare ce stabileşte prelungirea cu două luni, până la 31 mai 2016, a termenului până la care persoanele fizice care au în proprietate clădiri cu destinaţie mixtă sau nerezidenţială pot depune declaraţia privind destinaţia clădirii.

Tot cu două luni, până la 31 mai 2016 se prelungeşte şi termenul până la care persoanele juridice pot depune declaraţia privind clădirile pe care le deţineau în proprietate la data de 31 decembrie 2015, destinaţia şi valoarea impozabilă a acestora.