,,Porți deschise” la Ferma ,,Radu” din Obârșia

1377

Un legumicultor din Olt și-a deschis porțile fermei, în Săptămâna verde, pentru zeci de copii din Slatina, dar și pentru tinerii facultății de profil din municipiu. La inedita lecție menită să-i determine pe vizitatori să afle lucruri interesante despre cum se produc legumele românești, ei au putut degusta din acestea. Prezent la ineditul eveniment a fost prezent și președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților care a salutat inițiativa pe care o consideră utilă pentru promovarea legumelor românești.

Ionuț Radu din Obârșia județul Olt și-a construit în ultimii opt ani o fermă în care produce mai multe legume, pe care le valorifică în piețe. În  Săptămâna verde, el a deschis porțile fermei sale pentru zeci de copii și studenți din Slatina. Cei mai mici vizitatori s-au bucurat d ce au văzut, dar mai ales de gustul legumelor pe care le-au putut servi direct din solarii.

Studenții facultății de profil din Slatina au considerat inițiativa fermierului oltean ca fiind una extrem de utilă pentru viitorul lor.

Legumicultorul oltean a dorit ca prin această inițiativă să transpună în practică la el în fermă ceea ce făcea pe vremea când lucra în agricultură în Anglia. Astfel, el a dorit să le arate copiilor cum se cultivă gustoasele legumele pe care părinți le cumpără din piață.

Prezent la eveniment, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților  apreciat inițiativa legumicultorului din Obârșia. Potrivit acestuia, munca fermierilor ca și calitatea produselor românești nu se cunosc la adevărata valoare.

La plecare, toți vizitatorii au putut duce acasă gratuit, pentru membrii familiei, legumele necesare pentru o gustoasă salată de roșii.