Festivalul-concurs „Floare de Salcâm”, organizat peste o lună la Urzica. Tinerii se pot înscrie până pe 20 mai

482

Și anul acesta, în satul Stăvaru al comunei Urzica, voci tinere ale folclorului oltenesc, dar și instrumentiști, generația de mâine a artiștilor de muzică populară, vor urca pe scenă alături de Orchestra „Doina Oltului” pentru a demonstra că merită Trofeul „Floare de salcâm”. Festivalul este organizat pe 26 mai și are caracter regional.

Tinerii iubitori de folclor, cu vârste cuărinse între 10- 20 de ani, sunt așteptați până pe data de 20 mai să se înscrie la Festivalului Concurs Regional de muzică populară vocal-instrumentală din comuna olteană Urzica. Consiliul Județean Olt prin Centrul Județean de Cultură și Artă Olt  împreună cu Primăria  Urzica organizează pe 26 mai cea de-a XII-a ediție a Festivalului „Floare de salcâm”.

,,Scopul acestui festival este să descopere și să promoveze tinerii interpreți de muzică populară vocală și instrumentală. Participanții pot prezenta două melodii de factură ritmică diferită, iar costumul popular este obligatoriu. Juriul, alcătuit din personalități din domeniul interpretării muzicii populare și instrumentale, punctează autenticitatea locală și specificul zonal. Instrumentiștii pot concura la diverse instrumente precum caval, fluier, ocarină, vioară, acordeon, țambal, cobză și nai. Este o ocazie minunată pentru a celebra tradițiile și talentul artiștilor din regiune!ˮ, anunță CJCA Olt.

Concurenții vor evolua acompaniați de Orchestra Profesionistă Doina Oltului, condusă de dirijorul Cristian Dumitru. Invitata specială a acestei ediții și președinta juriului este Maria Ghinea, solist profesionist al Ansamblului Doina Oltului.