Trei șoferi dintr-o lovitură: unul drogat la Mihăești, altul băut la Caracal, iar altul fără permis la Gura Padinii

500
Imagine cu caracter ilustrativ

Nu mai puțin de 380 de amenzi aplicate în ultimele 48 de ore pe drumurile Oltului, 35 de permise de conducere reținute și 6 dosare penale anunță poliția olteană în urma acțiunilor derulate în trafic. Printre cei cu dosare penale se numără și un șofer în cazul căruia aparatul DrugTest a indicat consumul de substanțe interzise, unul băut, iar un al treilea cu permisul de conducere suspendat.

Aseară, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Corabia au oprit pentru control, pe Drumul Național 54A, în comuna Gura Padinii, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din municipiul București. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.

Câteva ore mai târziu, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 7 Dăneasa au oprit pentru control pe Drumul Județean 679, în comuna Mihăești, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani din localitate. Acesta este suspectat că ar fi cosnumat substanțe interzise înainte de a se urca la volan.

,,În urma testării cu aparatul DrugTest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului substanței interzise.,, arată IPJ Olt.

Azi-noapte, în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din municipiul Caracal. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Toți cei trei șoferi s-au ales cu dosare penale.