,,Mărțișoare” nedorite pentru câteva sute de șoferi prinși încălcând legislația pe raza județului Olt

94

Luna martie a dus câteva sute de ,,mărțișoare,, nedorite pentru șoferii depistați circulând în neregulă pe raza județului Olt.

În ultimele 48 de ore, polițiștii olteni au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.  Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

,,În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 110 solicitări, dintre acestea 82 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 380 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 130.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 35 de permise de conducere, dintre acestea 25 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 6 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 12 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 6 infracțiuni la regimul rutier.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.