De azi, se fac și la Ianca plăți ONLINE de impozite și taxe. Ghișeul.ro, accesat deja de primii contribuabili din comună

43

Încă o primărie din Olt se adaugă sistemului național electronic de plată a contribuțiile datorate statului: cea de la Ianca. Oltenii care doresc să scape de drumurile și cozile la ghișeele primăriei pentru plata impozitelor și taxelor locale pot plăti dările online, la ghișeul virtual, varianta de plată fiind posibilă însă doar în cazul a 16 primării din județ, la Agenția Națională de Administrare Fiscală și Inspectoratul de Stat în Construcții.

Deși de circa zece ani cetățenii care nu doresc să facă drumuri la ghișee pentru a-și plăti dările către stat pot alege varianta plății cu card bancar, internet banking sau mobile banking, oltenii pot plăti taxele și impozitele locale sau alte taxe cu un click doar la 16 primării din județ, la ANAF și Inspectoratul în Construcții. În sistemul naţional electronic de plată online (SNEP) sunt înregistrate, din cele 112 primării din Olt, doar administrațiile municipale Slatina și Caracal, cele orășenești de la Corabia, Balș, Scornicești și Piatra-Olt și din mediul rural cele din: Bobicești, Brastavățu, Brebeni, Ianca, Redea, Rusănești, Șopârlița, Stoenești, Vădăstrița și Vitomirești. Ultima înscrisă este Primăria Ianca.

,,Începând de azi, Primăria Comunei Ianca se alătură celorlalte administrații publice locale din Județul OLT înrolate în Sistemul Național Electronic de Plată. Vrei să scapi de statul la cozi pentru plata taxelor și impozitelor?!  Fă-ți și tu cont pe www.ghiseul.ro și poți plăti taxele și impozitele locale online, fără a fi nevoit să te deplasezi la sediul primăriei! Urmează pașii din acest ghid și în mai puțin de 5 minute, vei scăpa de griji – simplu, rapid și sigur!,, anunță astăzi Primăria Ianca.

Deja până la această oră au profitat de această oportunitate șase contribuabili din comună.

Prin Ghișeul.ro se pot plăti impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum și amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 48 de ore. Plata cu cardul prin Ghișeul.ro nu este comisionată.

Ghișeul.ro este disponibil 7 zile din 7 și 24 ore din 24. Se mai pot plăti: taxa judiciară de timbru, contravaloare pașaport, permise auto, certificate de înmatriculare auto, autorizație provizorie, plăcuțe de înmatriculare. Cardul trebuie să fie înrolat 3D Secure și să fie emis de una dintre următoarele bănci: Banca Raiffeisen, BRD – Groupe Société Générale, Alpha Bank, CEC Bank, Banca Transilvania, ING BanK, Garanti Bank, BCR, Exim Banca Românească, OTP Bank, First Bank, UniCredit Bank, Libra Internet Bank, Vista Bank.