Jandarmii olteni au predat ștafeta liceenilor de la Izvoarele/ IMAGINI

39

Încurajați să urmeze cariera militară, elevii Liceului Tehnologic ”Tănase Constantin” din comuna Izvoarele au avut astăzi oportunitatea de a afla mai multe despre meseria de jandarm chiar de la cei care poartă această uniformă.

 

Jandarmii olteni s-au aflat astăzi în mijlocul elevilor din comuna Izvoarele, promovând astfel meseria pe care o desfășoară în slujba cetățenilor și încurajându-i pe tineri să le calce pe urme. Activitatea s-a derulat cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copiilor, astăzi IJJ Olt ”predând” ștafeta elevilor de la Liceul Tehnologic ”Tănase Constantin”.

,,Proiectul “Ziua Ştafetei”, campania-eveniment în cadrul căreia jandarmii predau ştafeta tinerilor dornici să afle cât mai multe despre misiunile și activitățile care presupun această meserie. Cu sprijinul unui „mentor”, elevilor li se predă „ştafeta” profesiei printr-o experienţă captivantă şi preţioasă. Desfășurarea activității are scopul de a informa tinerii despre etapele care trebuie parcurse la alegerea unei cariere militare, precum și despre prezentarea tehnicii și a materialelor din dotarea efectivelor de jandarmerie. De asemenea, colegii noștri din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale le-au oferit informații despre riscurile la care sunt supuși tinerii la nerespectarea normelor și a prevederilor legale, precum și despre efectele consumului de substanțe interzise.,, declară căpitan Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.