Week-end cu ghinion pentru 590 de șoferi care au tranzitat Oltul

154

Sute de șoferi s-au ales cu amenzi, iar câteva zeci au rămas și fără permisul de conducere, în urma acțiunilor organizate în perioada 17-19 noiembrie de polițiștii olteni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Polițiștii olteni s-au aflat la datorie și în acest week-end, IPJ Olt organizând acțiuni ce au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. Buni de plată sunt câteva sute de conducători auto prinși încălcând normele rutiere.

,,Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 586 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 170.000 de lei. Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 49 de permise de conducere, dintre acestea 27 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 8 pentru conducerea unui vehic sub influența alcoolului, iar 14 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 16 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 12 infracțiuni la regimul rutier.,, arată IPJ Olt.