Societate slătineană, în Pavilionul României ca expozant la Târgul pentru tehnică agricolă de la Hanovra. Participă și 10 studenți bursieri ai facultății slătinene

279

Cel mai important târg comercial pentru mașini agricole la nivel mondial se desfășoară în această perioadă în Germania. România este reprezentată printre cei aproximativ 2.600 de expozanți din peste 50 de țări și de către o societate din Slatina – cel mai important producător de containere, remorci și corturi din România, iar printre participanții care iau pulsul tehnologiilor moderne se numără și zece studenți ai Facultății de Management Slatina.

Un eveniment de prim rang în domeniul tehnologiilor Agricole, Agritechnica 2023, se desfășoară între 12-18 noiembrie la Centrul Expozițional Hannover, Germania, în cadrul căruia toate companiile de top din sector își prezintă produsele și inovațiile. Este cel mai important târg comercial din lume pentru mașini agricole, o vitrină a industriei globale de tehnologie agricolă și un forum pentru întrebări viitoare privind producția vegetală.

La Pavilionul Național al României, 10 producători români aduc inovația în prim-plan, unul dintre ei fiind din județul Olt. Pop Industry, companie cu capital 100% românesc, cu sediul în Slatina, are ca obiect de activitate producerea, comercializarea și montajul de: containere de locuit, presscontainere, containere pentru presă, containere metalice pentru deșeuri, remorci auto, remorci agricole, parapeți metalici pentru drumuri, alte confecții metalice. Societatea se poate lăuda cu peste o mie de clienti și colaboratori în toată țara, Europa, Africa, America, Asia.

La Târgul din Hanovra participă și zece studenți ai USAMV București- Filiala Slatina- Facultatea de Management.

,,În perioada aceasta, 10 studenți bursieri de la Filiala Slatina, alături de studenți premianți din cadrul Facultății de Management și Dezvoltare Rurală București și din cadrul Filialei Facultății noastre din Călărași, sunt într-o vizită de studiu și documentare la Hanovra, Germania, la târgul pentru tehnică agricolă AGRITECHNICA. Această vizită de studiu este susținută din fondurile USAMV București și are menirea de a pune în legătură studenții participanți (care vor disemina experiența și pentru colegii lor) cu produse şi servicii ale producătorilor şi furnizorilor de echipamente şi input-uri pentru agricultură care acoperă următoarele categorii: tractoare şi tehnică de transport, sol şi sămânţă, recoltare, protecţia şi întreţinerea culturilor, horticultură, păstrare şi depozitare, software pentru agricultură, Input-uri pentru ferme, silvicultură şi peisagistică, know-how, comerţ şi servicii, sisteme, module şi componente. ,, a transmis unitatea de învățământ.