VIDEO/ Percheziții în Olt, 5 persoane audiate la poliție. Au vândut ilegal, online, mașini și piese auto second-hand de 3,5 milioane euro

1549

Mascații au descins astăzi în județul Olt într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea ba nilor. Cinci persoane au fost duse la audieri la sediul IPJ Olt.

În cursul acestei dimineţi, lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat 15 percheziţii domiciliare, în judeţele Olt, Dolj, Ilfov şi Braşov, într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

,,În fapt, în perioada 2017 – 2023, persoanele bănuite, prin intermediul unor platforme de vânzare online, ar fi desfăşurat activităţi economice cu autoturisme şi piese auto second – hand, fără a le declara organelor fiscale, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat, astfel, obţinând venituri totale de aproximativ 3.500.000 euro. Veniturile ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor, prin intermediul unei persoane, administrator al unei societăţi comerciale, care ar fi depus în conturile societăţii sume de bani cu titlu de aport propriu sau împrumut. Din banii proveniţi din aceste operaţiuni financiare, societatea ar fi achiziţionat, în perioada 2020 – 2023, imobile în valoare de peste 1.200.000 lei. Astfel, prin intermediul operaţiunilor financiare, ar fi fost creat un lanţ economic – financiar care să dea aparenţa legalităţii sumelor de bani rezultate din activitatea infracţională.,, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri şi telefoane mobile, ce ar fi fost folosite în activitatea infracţională. 5 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în vederea audierii, cu privire la aspectele sesizate.

,,Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi Serviciul Judeţean de Protecţie Internă Olt. Activitatea beneficiază de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Dolj, Ilfov şi Braşov. La activităţi participă luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din Olt şi Braşov. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.,, mai arată sursa citată.