Altur Slatina recuperează 5,2 mil. lei de la ANAF, de două ori profitul net din 2022

1011

Societatea slătineană ce produce componente din aluminiu turnate și prelucrate, fiind furnizor tradițional pentru mai multe domenii industriale, precum mașini de oraș și off-road, tractoare și mașini agricole, vehicule comerciale, sisteme electrotehnice și gaze naturale, cu peste 500 de angajați, a câștigat la Înalta Curte recuperarea obligației fiscal imputate în anul 2016. Suma recuperate este de două ori cât profitul net de anul trecut.

Producătorul de piese auto Altur Slatina a câștigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti recuperarea de la ANAF a sumei de 5,2 mil. Lei, stabilită prin Decizia de impunere F-DJ 127/16.11.2016 cu titlul de obligaţie fiscală. ÎCCJ a respins recursurile ANAF şi DGRFP Craiova, făcute în nume propriu şi pentru Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dolj, la decizia Curții de Apel Craiova din decembrie 2022 care găsea acuzaţiile celor două instituţii nefondate. Astfel, Altur va recupera o sumă ce reprezintă de două ori profitul net din 2022 şi aproape profitul net din S1/2023.

Altur Slatina a înregistrat la fienel anului trecut un profit net de 2,7 milioane de lei față de o pierdere de 7 milioane de lei în 2021.

Companie privată cu capital românesc, ALTUR SA a luat ființă în 1979, iar în 1991 s-a transformat în societate pe acțiuni. Pentru industria auto, este furnizorul unei game largi de componente pentru mărci de renume Mondial: Dacia, Nissan, Mercedes, Audi, Citroen, BMW, WW, Volvo, Skoda, Fiat, Porsche, Ford, Peugeot, etc.

La finele anului trecut, compania slătineană avea 515 angajați. Printre acţionari se numără omul de afaceri Adrian Andrici (31,4%), Mecanica Rotes (28,15%).​