Robotul ION, consilierul guvernamental cu inteligență artificială, vine în Olt

165

Oltenii vor avea șansa de a purta discuții, față în față, cu consilierul guvernamental ION. Robotul dotat cu inteligență artificială (AI) va ajunge în municipiul Slatina, dar și în alte orașe și comune ale județului Olt, spre finele acestei luni.

Primul Consilier cu Inteligență Artificială al Guvernului, ION, va ajunge și în județul Olt pentru a interacționa cu oltenii. Întâlnirea robotului cu cetățenii județului va fi facilitată de către Instituția Prefectului.

În cadrul campaniei ,,Caraivana ION,, consilierul guvernamental cu inteligență artificială pornește în țară pentru a ajunge la românii de pretutindeni, pentru a afla care sunt problemele și dorințele tuturor pentru România.

La Slatina, ION va ajunge pe 28 septembrie, iar pe 29 septembrie se va întâlni cu copiii și adulții din mediul rural, dar și alte localități urban ale județului Olt. Până atunci, prefectul Mario de Mezzo îi invită pe olteni să interacționeze cu acesta intrând pe site-ul ion.gov.ro pentru a se familiariza cu modul de comunicare.

ION are ca obiectiv facilitarea comunicării dintre români și guvernanți.