„Violonistul Diavolului” se întoarce în Balș. Trio farfarello va concerta la AntiCafe

188

Mani Neumann, Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului), cunoscut publicului din România în urma colaborării sale de lungă durată cu formația Phoenix, aduce Trio farfarello în România în cadrul unui nou turneu național. Printre orașele care vor sta sub arcușul Diavolului – clasic, rock sau folk un loc, într-un stil imposibil de definit, se numără și Balș, localitate în care cei trei artiști farfarello au concertat și în luna mai a acestui an. Gazdă primitoare pentru diverse evenimente culturale sau educative din orașul de pe Olteț va fi și de această dată Media Art Anticafe.

Orașul Balș se află din nou pe lista localităților incluse în cadrul turneului național Trio farfarello. Considerat cel mai „sălbatic” violonist al Germaniei, Mani Neumann revine în România alături de Ulli Brand și Urs Fuchs, iar Media Art Anticafe va găzdui la Balș pe 20 octombrie, începând cu ora 20:00 trupa ce a lansat 20 de albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 4000 de concerte în toată lumea.

Trio farfarello înseamnă în primul rând vioară, blockflöte, chitări acustice pe 6 şi 12 corzi, percuţie & bass.

Mani Neumann este cunoscut în România şi ca urmare a activităţii sale de violonist în legendara formaţie Phoenix în cadrul căreia a cântat din anul 1978. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele României cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse României. Din 1982 cântă împreună cu Ulli Brand în formaţia farfarello, considerat la ora actuala unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa.