Din ce în ce mai multe cazuri Covid în Olt: 72 în ultima zi, aproape 300 săptămâna trecută

273

Se înmulțesc cazurile Covid și la nivelul județului Olt. Specialiștii atenționează să fie respectate măsurile de protecție individuală, în școli, spitale și centrele de îngrijire și asistență socială, precizând că numărul de infectări nu va duce la reintroducerea măștilor în spațiile aglomerate, tulpinile circulante neproducând îmbolnăviri grave.

O creșterea semnificativă a cazurilor COVID este raportată în România, de circa 2.000 de cazuri noi zilnic. Și la nivelul județului Olt se înregistrează o creștere.

,, În intervalul 01.01- 17.09.2023, la nivelul jud. Olt au fost înregistrate 2.030 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2. În săptămâna  precedentă ( 11 – 17.09.2023 ), la nivelul jud. Olt au fost înregistrate 282 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2. În ultimele 24 ore, la nivelul jud. Olt au fost depistate  72 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2.,, raportează astăzi Direcția de Sănătate Publică Olt.

Specialiștii atrag atenția că fiecare român ar trebui să aibă grijă de el, respectând normele de igienă. Ministrul Sănătății a anuțat că măștile nu vor fi reintroduse în spațiile aglomerate.  „Nu reintroducem măștile în spațiile aglomerate. Asta nu înseamnă că nu le recomandăm celor care au simptome de viroze respiratorii, pentru că sunt şi alte viroze respiratorii, în curând sezoniere, să poarte mască dacă se deplasează în mijloace de transport în comun sau în spaţii închise, dar asta nu înseamnă că este o obligativitate. Este o recomandare medicală”, a spus Rafila.