Proiectul “Fii avocat în Școala Ta” a ajuns la Giuvărăști. Elevii, încântați să îmbrace roba

194

Proiectul de responsabilitate socială “Fii avocat în Școala Ta” privind educația juridică în școli continuă la nivelul unităților de învățământ din județul Olt. Astăzi a venit rândul elevilor de la Școala Gimnazială Giuvărăști  să se transforme pentru o zi în oameni care aplică legea, îmbrăcând roba.

Elevii din Giuvărăști au avut astăzi două noi profesoare. Au preluat rolul de cadre didactice și le-au predate informații juridice avocatele Brândușa Maria Murguleț și Carmen Marinescu. Prin intermediul  Proiectului “Fii avocat în Școala Ta” implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România, avocații susțin în școli lecții gratuite elevilor în cadrul programei de dirigenție sau la orele de socio-umane, pe teme care să-i țină departe de probleme, să-i determine să-și facă auzită vocea și, de ce nu, chiar să le calce pe urme.

Acesta este cel mai amplu proiect de responsabilitate socială inițiat în școli din toată țara cu scopul de a discuta cu elevii despre infracțiuni și prevenția lor. Subiectele abordate de oamenii legii sunt uneele care îi preocupă pe elevii de gimnaziu și liceu, printre care: violență, droguri, bullying, hacking, diferența dintre a fi victimă sau autor al unei infracțiuni, limitele ordinii publice, vârsta răspunderii penale, drepturile și obligațiile de cetățean.

Și la Giuvărăști elevii s-au dovedit receptivi, au preluat rolul de avocat în fața clasei și chiar au îmbrăcat roba dreptății.