Programul „Bani de liceu” a ÎNCETAT. Nu se mai acordă cei 250 lei/ lună

160

În acest an școlar, Ministerul Educaţiei nu va mai continua derularea Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”. Bursa a fost desființată.

Desfășurat începând cu anul 2004, Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” a încetat să se mai aplice și în acest an școlar.

,,Prin intermediul acestui program s-a acordat anual un sprijin financiar elevilor din învățământul liceal în vederea continuării/finalizării studiilor. Începând cu anul școlar 2023 – 2024, odată cu intrarea în vigoare a Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, programul a fost înlocuit cu forme de intervenție socială consolidată.,, anunță Ministerul Educației.

Cum se vor acorda BURSELE în acest an școlar | Realitatea Oltului

În anul școlar trecut, numărul beneficiarilor acestei burse a fost de 778 elevi în județul Olt. Ei au primit câte 250 de lei pe lună. Pentru a beneficia de acest sprijin, un elev trebuia să provină dintr-o familie în care venitul mediu lunar era mai mic de 500 de lei per membru. Banii s-au acordat pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție.