Dosar penal în cazul accidentului de muncă de la Caracal

809

Polițiștii au întocmit dosar penal în cazul accidentului de muncă de ieri de la Caracal, după ce doi muncitori care lucrau la rețeaua de canalizare au fost prinși sub un mal surpat de pământ. Unul a ajuns la spital, iar celălalt a fost extras după șase ore de când a fost prins sub pământ, decedat.

Ieri, în jurul orei 16:10, în municipiul Caracal, a avut loc un accident de muncă. ,,Polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din orașul Balș, județul Olt, împreună cu un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Moțăței, județul Dolj, angajați ai unei societăți comerciale cu specific construcții, în timp ce efectuau săpături pentru rețeaua de canalizare, au fost surprinși de malurile șanțului, care s-au surpat peste cei doi. În urma evenimentului, bărbatul de 53 de ani a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Municipal Caracal, iar bărbatul de 57 de ani a decedat.,, arată Cosmin Lupu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Salvatorii ISU au căutat ore bune în groapa lucrărilor de canalizare, până la o adâncime de 7 metri, bărbatul prins sub malul de pământ.

FOTO-VIDEO/ Muncitori PRINȘI sub malul de pământ la Caracal. Unul încă este căutat în groapa de 7 metri | Realitatea Oltului

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.