Spitalul Slatina a câștigat și anul acesta Premiul Gold al Societății Europene de Stroke

336

Un nou premiu Gold a fost obținut din partea Societății Europene de Stroke de către Spitalul Județean de Urgență Slatina în cadrul premiilor ESO Angels. După numeroase intervenții pentru salvarea vieții pacienților cu accident vascular cerebral efectuate de către profesioniștii de pe Secția Neurologie, conduși de ani buni de dr. Renică Diaconescu, cea mai mare unitate medicală cu paturi din județul Olt a primit o nouă recunoaștere a performanței.

15 spitale din România au fost premiate, alături de altele unități din mai multe țări, pentru rapiditatea şi calitatea îngrijirii  pacienţilor cu accidente vasculare cerebrale (AVC). Unitățile medicale românești au obținut din partea organizaţiei internaţionale ESO Angels şi Societății Europene de Stroke premii Gold, Platinum și Diamond. Printre premiante se numără și Spitalul Județean de Urgență Slatina, care a obținut și anul acesta premiul Gold, grație echipei de neurologi coordonată de către dr. Renică Diaconescu, cel care a pus bazele acestui sistem de stroke în 2019. Premiile pentru recunoașterea europeană a competenței și calității actului medical au fost decernate la Munchen, în lipsa echipei slătinene, însă numele spitalului s-a aflat pe panoul premianților.

 ,, Suntem onorati ca si anul acesta Spitalul Judetean Slatina gratie eforturilor echipei de medici neurologi condusa de dr. Renica Diaconescu alaturi de colegii colaboratori din UPU, Radiologie si ATI a obtinut premiul Gold al Societatii Europene de Stroke! Felicitari tuturor!

Puteti accesa premiile aici: https://www.angels-initiative.com/angels-awards/winners la categoria Q1-2023, tara Romania

Premiile ESO- suntem absenti motivati din poza de grup. Am ramas acasa sa trecem acreditarea. Suntem insa mandri ca am dus inca odata, numele orasului nostru peste hotare! Va multumim tuturor pentru ca ne sunteti aproape si ne sustineti!  Vom lupta in anii ce vor veni sa atingem statutul Diamond cel care deschide calea spre acreditarea europeana!,, a transmis dr. Carmen Corina Stancu, șeful Secției Neurologie.

Unitatea slătineană se poate mândri că se numără printre puținele spitale din țară care participă la programul de tromboliză intravenoasă. Pacienții cu atac cerebral pot beneficia de tromboliză la spitalul din capitala Oltului de trei ani de zile. După ani de la inițiativa medicală, pentru medicul neurolog Renică Diaconescu, fost vicepreședintele Comisiei pentru sănătate din Senatul României și ani buni șef al Secției Neurologie al SJU Slatina, visul a devenit realitate: pe 26 iulie 2019, programul de tromboliză a început, fiind trombolizat primul pacient cu accident vascular cerebral ischemic.

Tromboliza este o perfuzie ce le este administrată pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral ischemic în primele patru ore de la producerea accidentului vascular. Substanța dizolvă cheagul format pe vasul de sânge, iar pacientul nu mai rămâne cu sechele.