Programul „lapte și corn”, transformat în „mic dejun sănătos”. Elevii vor primi produse de panificație diversificate, dar și legume, producătorii locali acceptați cu oferte 

247

Programul pentru Școli al Uniunii Europene (Lapte și Corn), singurul program de alimentație școlară cu acoperire națională, ar putea fi transformat într-un „mic dejun sănătos” dacă și deputații vor fi de acord. Senatul a adoptat ieri modificările, însă Camera Deputașilor este for decizional.

Aproape 1,9 milioane de copii primesc în acest an școlar lapte, corn și fructe la școală: în fiecare zi de școală corn, laptele și produsele lactate trei porții pe săptămână, fructe de două ori pe săptămână.

Senatul a votat modificări la program:

  • lapte și produse lactate, 5 porții pe săptămână/copil (de la 3 porții în prezent);
  • fructe și legume, 5 porții pe săptămână/copil (de la 2 porții în prezent);
  • cornul și celelalte produse de panificație să fie diversificate și cu adevărat proaspete, consumate în 24 de ore de la producție.

Prin proiect se propune alocarea suplimentară pentru asigurarea de produse alternative pentru copiii cu intoleranțe la lactoză sau gluten, dar și  licitații pe loturi de mai mică extindere geografică și cu separare a tipurilor de produse/servicii achiziționate astfel încât să fie susținuți și producătorii locali și metode de achiziție pe lanțul scurt.